İngilizceyi geçemedi, üniversiteye dava açtı

Haber Giriş : 30 Mart 2008 09:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde 12 yıldır yabancı dil dersi sınavını veremeyen Veysel Sağlam (33) ücretli kurs Yabancı Diller Yüksekokulu'nun engellemesine maruz kaldığını iddia etti.

Uğradığı haksızlık yüzünden asker kaçağı durumuna düştüğünü ve gizlenmek zorunda kaldığını belirten elektronik mühendisliği bölümü öğrencisi Sağlam, okuldan mezun olamayınca son çare olarak mahkemeye başvurdu. Öğrenim gördüğü üniversiteden geçer not alamayınca yönetmelik doğrultusunda Kocaeli Üniversitesi'nin açtığı tek ders sınavına girerek geçer not alan Sağlam, bu notun da kabul edilmemesi üzerine dava açtı. Okulu bitireli üç yıl olduğunu; ancak İngilizce dersini veremediği için hâlâ mezun olamadığını kaydeden Sağlam, kendisi gibi mağdur edilen yaklaşık 400 öğrencinin olduğunu söylüyor. Erciyes Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nun yapmış olduğu sınavda başarılı olamayınca üniversitenin yönetmeliğini inceleyen Sağlam, "Yönetmelikte yer alan 'Başka bir üniversitenin yaptığı hazırlık sınıfı yabancı dil yeterlilik sınavını en az yüzde 60 veya dengi bir notla başarmış olmak' maddesinden yararlanarak Kocaeli Üniversitesi'nin açtığı yeterlilik sınavına girdim. Bu sınavda 68 geçer puan aldım. Ancak yine de mezun olamadım" dedi.

Erciyes Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Adem Turanlı, "Yüksekokul yönetim kurulu olarak ilgili maddeleri gözden geçirdik ve başka bir üniversitede sınava girilemeyeceği görüşüne vardık. O nedenle de öğrencilerin Kocaeli Üniversitesi'nde girmiş oldukları sınavı kabul etmedik." diye konuştu.

Musa Özyürek, Kayseri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber